Main page | BPLUS News List | News List | Newsbriefs@7 | Infographics | Malaysia eBiz | e-Newsletter | BERNAMA.com
 
 
  Tuesday, 21 February 2017

MARDI Meterai MoA Bantu Jana Pendapatan Usahawan Agropreneur Muda Di Sarawak

SARATOK, 21 Feb (Bernama) -- Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) hari ini hari ini menandatangani memorandum perjanjian (MoA) bagi memasarkan madu kelulut daripada Usahawan Agropreneur Muda MARDI di seluruh Sarawak melalui My Iqra Solutions.

  Tuesday, 21 February 2017

KPDNKK Rampas 998 Tong Gas LPG Bernilai Lebih RM100,000

IPOH, 21 Feb (Bernama) -- Sebanyak 998 tong gas petroleum cecair (LPG) bernilai lebih RM100,000 yang dijual secara haram dirampas di sekitar daerah Kinta sejak Januari hingga semalam.

Tuesday, 21 February 2017

Sistem Gagal Lindungi Kanak-Kanak Dan Golongan Remaja

Oleh Melati Mohd Ariff

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Ini bukan masanya untuk menuding jari, mahu pun mencari 'kambing hitam', lagi pun yang pergi pastinya sudah pergi dan tidak akan kembali lagi!

Memang ramai yang akan mengalirkan air mata terutama ibu dan ayah. Malah orang yang tiada kaitan darah pun pasti bersedih dan berasa terharu.

Namun daripada berpolemik, eloklah masa yang ada digunakan untuk mengenal pasti punca dan cara terbaik untuk menangani masalah agar ia tidak berulang.

  Tuesday, 21 February 2017

Jurukamera KBS Buat Liputan Kes Jong-nam Ditahan

KUALA LUMPUR, 21 Feb (Bernama) -- Pekarangan Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN), Hospital Kuala Lumpur (HKL) sedikit kecoh awal pagi ini apabila polis menahan seorang pengamal media asing yang 'berkampung' bersama puluhan media yang membuat liputan kes pembunuhan Kim Jong-nam

Tuesday, 21 February 2017

Keluarga Bingung Bagaimana Siti Aishah Boleh Berada Di Malaysia

Oleh Azeman Ariffin

SERANG, (Bantem, Indonesia) 21 Feb (Bernama) -- Keluarga Siti Aishah, suspek wanita dalam kes pembunuhan abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam, hairan bagaimana anak bongsu mereka boleh berada di Malaysia.

  Tuesday, 21 February 2017

Najib Pengerusi Mesyuarat Menteri Besar Dan Ketua Menteri Di Perdana Putra

PUTRAJAYA, 21 Feb (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mempengerusikan mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri yang ke-128 di bangunan Perdana Putra di sini.

Monday, 20 February 2017

Tiada Alasan Naikkan Harga Ketika Skim Kawalan Harga Musim Perayaan

SUNGAI PETANI, 20 Feb (Bernama) -- Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) tidak mahu lagi mendengar alasan daripada pemborong dan peruncit yang menaikkan harga barang kawalan ketika Skim Kawalan Harga Musim Perayaan (SKMHP) dilaksanakan pada masa akan datang.

Monday, 20 February 2017

Kerajaan Kaji Cadangan Susun Semula Sistem PSV - Nancy Shukri

KUALA LUMPUR, 20 Feb (Bernama) -- Kerajaan akan mengkaji cadangan supaya sistem pengeluaran Lesen Kenderaan Perkhidmatan Awam (PSV) disusun semula merangkumi aspek harga dan kaedah kelulusannya yang bertujuan membantu keperluan industri perkhidmatan bas.

Monday, 20 February 2017

Henti Salahkan Ibu Bapa Remaja Terlibat Kemalangan Basikal - Exco

JOHOR BAHRU, 20 Feb (Bernama) -- Masyarakat khususnya pengguna laman sosial diminta menghentikan perbuatan menyalahkan ibu bapa remaja yang terlibat dalam kemalangan basikal di Jalan Lingkaran Dalam, di sini, dua hari lepas.

Monday, 20 February 2017

Dua Mangsa Kemalangan Basikal Dijangka Keluar Wad Hari Ini

JOHOR BAHRU, 20 Feb (Bernama) -- Dua daripada lapan remaja yang cedera ketika berbasikal di Jalan Lingkaran Dalam di sini dua hari lepas dijangka dibenarkan keluar dari wad Hospital Sultanah Aminah (HSA) petang ini

 
 
 
 
 
Issue 151   Issue 150
 
 
    ..more        
 
 
 English Version      Versi B. Melayu  
         


No Need To Dispute Malaysia's Forensic Expertise - Dr Subramaniam

KL -- Foreign countries should not dispute the expertise and capabilities of Malaysia's forensic team to conduct the post mortem relating to the death of Kim Jong-nam, said Health Minister...

   

Tidak Perlu Pertikai Kepakaran Forensik Malaysia - Dr Subramaniam

KL -- Negara asing tidak seharusnya mempertikai kepakaran dan keupayaan pasukan forensik negara dalam menjalankan bedah siasat berhubung kematian Kim Jong-nam, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S. Subramaniam.

...
 
..full news     ..berita penuh